4-месечно момиченце е изоставено само в болница. Лекарите бодат пръсчетата

...
 4-месечно момиченце е изоставено само в болница. Лекарите бодат пръсчетата
Коментари Харесай

Помощ за 4-месечно бебе, бодат го по 8 пъти на ден

 4-месечно момиченце е изоставено единствено в болница. Лекарите бодат пръсчетата му по 8 пъти дневно, с цел да мерят кръвната захар. Бебето е с диагноза хиперинсулинова хипогликемия и за него се грижат в две столични лечебни заведения.

За ориста на детето се разбра от пост в обществените мрежи, оповестен от чиновник в една от лечебните заведения, заяви Нова тв. От него излиза наяве, че кръвната захар на момиченцето се наблюдава по 8 пъти дневно и пръстите на детето са неведнъж набодени. За да не се случва това, се търси донор, който да помогне със датчик, написа още в поста, и се разяснява, че момиченцето е единствено в болничното заведение.

Майката е подписала декларация, че не се е отказала от детето и била подготвена да се грижи за него когато то оздравее. По неофициална информация, тя е в Италия. Бащата е незнаен.

„ Бебето в никакъв случай не е отглеждано в фамилна среда. То се води с татко незнаен. Майката не го е изоставила, има декларация, че тя желае да се грижи за детето, откакто се излекува или като бъде изписано. От наша страна е изпратено писмо в Държавно стопанско предприятие Сливен. Това, което сме получили като отговор, е, че сега фамилията е на работа в Италия ”, изясни Мая Григорова от Регионална дирекция " Социално подкрепяне ", заяви Нова тв.

В момента решение за момиченцето взимат лекарите от болничното заведение. Те обясниха, че въпросният датчик ще понижи потребността бебето да бъде бодено непрекъснато. То може да бъде отглеждано и в фамилна среда, само че би трябвало майката да бъде подготвена. За страдание, нея я няма.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР